torsdag 9. oktober 2008

Under overflaten

Hittil har vi bare levd det glade turistliv her i Bangkok.
Det var ikke før i dag at vi hadde vårt første dykk under overflaten.
Nen, en tidligere Hald-student som i et par dager har lært oss opp i thai-livet, tok oss med til slummen der vi besøkte Home of Praise. Home of Praise er en småbarnsbarnehage som ligger under en motorvei i et slumområde hvor det bor 300 000-400 000 mennesker, og som er et av prosjektene som NMS støtter. Alle barna som går der kommer fra utrygge hjem.

Kanskje har de narkomane foreldre?
Kanskje blir de banket opp?
Kanskje får de ikke mat hjemme?
Kanskje blir de aldri tatt på?
Eller kanskje er det nettopp det, at de blir tatt alt for mye på?
Også er de bare så helt utrolig nydelige!

Det var et sterkt møte med en virkelighet veldig fjern fra skyskrapere, skreddersydde kjoler og massasje, men disse totalt forskjellige virkelighetene deler likevel nabolag.
Det er absolutt ikke bare Brasil som er fullt av kontraster!

Det er den virkeligheten som vi fikk en liten smak på idag som er grunnen til at vi er her i Thailand. Jeg håper og tror at det er denne virkeligheten vi skal bli aller best kjent med (i alle fall Silje og Else som skal ha praksisplass her), og at det er møtet med disse barna og disse menneskene som kommer til å sette de dypeste sporene i meg.

Om ikke vi kan love disse barna et liv på solsiden, så gjør det så utrolig godt at de noen timer om dagen kan få føle trygghet og kjærlighet. Å kunne ta disse nydelige barna opp på fanget, klø de litt på ryggen, få frem smil og latter gjør det så UTROLIG meningsfullt å være her!


En av godguttene på Home of Praise!
Den fæle slummen

5 kommentarer:

Cecilie sa...

Kjempebra og ærlig innlegg, Hanne. Du er god :)

Anonym sa...

Kjære skjønne Hanne
For en historie du forteller oss, det er nesten som jeg begynner å grine mens jeg leser det.Så godt å høre at du vil gi både trygghet og kjærlighet til disse små. Om ikke de vil havne på solsiden, så vil de garantert kjenne varmen. Ta godt ver på deg selv også. Klem fra tante Hannemor

Kjetil sa...

Heipaadeg. Thailand, som Brasil, har nok utrolig mange sider av seg selv. Tviler ikke på det one sek! Tueng Tueng som æ gikk på Hald med sa han hadde troffe dæ her en dag. Verden ekke stor. Gav han streng beskjed om at neste gang skulle han gi dæ en ekte trønderhug. Han er forresten utrolig bra fyr! Utnytt d!

Stå på! OG, Skriv dagbok og hiv den inn på bloggen :) PÅvirk oss.

peace & love & peace all over again

jeanette sa...

Heisann sveisann!
Jaggu hara ikke en blogg da gitt! Jeg skal følge med på alle dine eventyr, og GLEDER meg til å høre alt!
Stå på Hanne! :)
ps: Skal hilse fra Maddis :D

Anonym sa...

Takk for at du blogger:o) Er godt å kunne gå inn her og lese om litt av hva som skjer i livet ditt langt der borte! Kos dæ masse! Du er god! Klem:o)